Broeders in Christus

Publicaties

Wij willen u graag helpen bij het lezen van de Bijbel, en dat begint met een Bijbelleesrooster.

Voor mensen die vertrouwd zijn met de Bijbel hebben wij een Bijbelleesrooster waarmee u de gehele Bijbel in een jaar leest (Oude Testament eenmaal, Nieuwe Testament tweemaal). Dit is het rooster dat we zelf gebruiken. Het kost u ongeveer een half uur per dag. U kunt dit rooster, in PDF formaat, hier downloaden. U kunt dit rooster ook als drie bladwijzers aanvragen.

Als u minder vertrouwd bent met de Bijbel, hebben wij ook een vereenvoudigd Bijbelleesplan. Hierbij is een selectie uit de Bijbel gemaakt om in een jaar tijd een algemene indruk te krijgen van de Bijbel. Dit rooster wordt tevens vergezeld van een serie kanttekeningen, die aanvullende informatie geven en aanwijzingen voor verdere studie als daar gelegenheid voor is. Het volgen hiervan kost ongeveer een kwartier per dag. Gedurende de eerste drie maanden komen de meest fundamentele thema's van het Oude Testament aan bod. In het tweede kwartaal leest u uit de boeken van de profeten van Israël. Gedurende de laatste zes maanden gaat u vervolgens door het grootste deel van de boeken van het Nieuwe Testament.

Zowel leesrooster als leesplan, in verschillende formaten, vindt u ook op de site van ons studieblad: "www.metopenbijbel.nl". Een rooster of plan kunt u ook op papier krijgen. Dit is te bestellen zoals hieronder aangegeven.

Daarnaast geven wij ook een gratis tijdschrift "Met open Bijbel" uit. Via deze link vindt u het recentste nummer van het blad en ook ander lectuur.

Bovendien hebben wij een uitgebreide lijst lektuur, en naast boekjes ook een paar dvd's. Op de site van "Met open Bijbel" vindt u een overzicht met aanvraag mogelijkheden. In het menu ziet u een paar voorbeelden van boeken en boekjes die we uitgeven.

Per e-mail:

lectuur@broedersinchristus.nl

Per post:

Broeders in Christus
Postbus 520
3800 AM Amersfoort

Per telefoon:

0318-845120 (maandag t/m vrijdag 9.00-13.00, en 15:00-20:00 uur)